NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ,

Zbogom gradonačelničeNe mogu se oteti razmišljanju da je gradonačelnik Milan Bandić na dan svoje smrti trebao biti na Sljemenu, podno Vidikovca, na vrhu…Isto kako je 20 godina bio na vrhu (na čelu) našega grada.

Trebao je tada uručiti medalje pobjednicima V. skijaškog natjecanja pripadnicima nacionalnih zajednica Grada Zagreba.

Umjesto toga njegovi sugrađani uručuju mu svoje zahvale, sućut njegovoj obitelji, obećaju da ga neće zaboraviti.

U Hrvatskom narodnom kazalištu uskoro počinje komemoracija u povodu njegove smrti. Na komemoraciji će sudjelovati maksimalno 150 osoba (obitelj, državni protokol i ostali visoki uzvanici), a ispred HNK će biti videozid na kojem će građani moći pratiti ovaj svečani događaj.

Na komemoraciji će svirati Zagrebačka filharmonija gradonačelniku omiljene pjesme: Vraćam se Zagrebe tebi, Golubovi i Moj Zagreb tak imam te rad.

Posljednji ispraćaj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića bit će u srijedu, u 12 sati, na gradskom groblju Mirogoj, u bliizini Zida boli, nedaleko od groba gradonačelnika Većeslava Holjevca.

Klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj i Đani Stipaničev izvest će tri pjesme koje je Milan Bandić volio.

Građani su zamoljeni da umjesto kupovine cvijeća i svijeća, uplate donaciju Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti, čiji je zakladnik i upravitelj bio upravo gradonačelnik Milan Bandić.

Broj računa Zaklade je HR 7323600001101818176.


Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM