NAJNOVIJE 

  • KB

Zaklada JTI donirala 330.000 kuna za beskućnike


Zaklada JTI ( Japan Tobacco International) donirala je Caritasu Zagrebačke nadbiskupije više od 330.000 kuna za proširenje njihovog prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu.

Caritas skrbi o beskućnicima od 2003. godine, a dosad su zbrinuli preko 600 korisnika. Početkom 2016. godine beskućnici su premješteni iz montažnog objekta u Rakitju u novouređeni objekt čiji je kapacitet trenutno namijenjen za smještaj 21 osobe.

Donaciju JTI Zaklade Caritas je iskoristio za proširenje kapaciteta i dodatno uređenje soba za smještaj još 14 osoba, uređenje dnevnog boravka te sanitarnog čvora. Radovi su započeli početkom listopada i intenzivno se završavaju kako bi bili spremni za hladnije vrijeme kad uobičajeno dolazi do većeg porasta broja osoba koje traže smještaj.

Siniša Trbojević, direktor Japan Tobacco Internationala u Hrvatskoj, istaknuo je u ovoj trenutnoj globalnoj prijetnji, izazvanoj širenjem koronavirusa, ne smijemo zaboravite naše najpotrebitije sugrađane koji su sami ne mogu zaštiti.

Prihvatilište Caritasa Zagrebačke nadbiskupije inače svojim korisnicima pruža 24-satni smještaj, što uključuje prehranu i održavanje higijene te punu psihosocijalnu pomoć i podršku zaposlenika.

Zanimljivo je kako su od početka 2016. godine 34 korisnika pronašla posao, osam ih je završilo prekvalifikaciju, dva su upisala studij, njih 20 je uspjelo dobiti zdravstveno osiguranje, troje su uspjeli izboriti mirovinu, dok se njih devet nakon psihosocijalne podrške vratilo u vlastitu obitelj ili stan.


Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM