NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ/ZPC

Zagrebački plesni centar ide dalje


Usprkos nedaćama 2020. godine hrvatska plesna scena u Zagrebačkom plesnom centru uspješnoj je stvarala i izvodila programe.

-Realizirano je rekordnih 16 premijernih naslova i ukupno 76 izvedbi plesnih predstava. Surađivali smo s udrugama plesnih umjetnika UPUH i PULS i brojnim umjetničkim organizacijama.

Premijernom izvedbom predstave Body Shots završena je međunarodna koprodukcija s njemačkom plesnom skupinom CocoonDance i Državnim kazalištom u Darmstadu, rekla je Martina Marin, Odnosi s javnošću.

U usporedbi s 2019. godinom realizirali su samo 22 programa manje, što je izuzetan uspjeh.

Međusobnom suradnjom te uz potporu Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 2020. godinu pretvorili su u uspješnu plesnu godinu unatoč svim ograničenjima.

U siječnju 2021., iako u još uvijek vrlo reduciranom gledalištu, optimistično nastavljaju dalje te započinju s repriznim izvedbama predstave Bazen umjetničke organizacije Škvadra.

Prva premijera u siječnju pripala je predstavi Individue(t) koju potpisuju dvoje mladih koreografa i izvođača, Lara Frgačić i Endi Schröer.

Reprizne izvedbe predstave Stvari su kakve jesu, koreografkinje Eni Vesović i dramaturginje Mirne Rustemović, na rasporedu su 22. i 23. siječnja.

Gilgameš, u koreografiji i izvedbi Filipe Bavčević na redu je 26. i 27. siječnja, a premijera Sjećanje u metrima, autorskog trojca Mia Zalukar, Silvija Dogan i Stella Leboš, 29. i 30. siječnja.

Sve informacije kao i ulaznice mogu se naći na mrežnim stranicama: www.zagrebackiplesnicentar.hr.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM