NAJNOVIJE 

  • KB, Foto: KB

Virtualna adventska šetnja

Pomoću besplatne aplikacije Equinox XR moguće je u proširenoj stvarnosti doživjeti jedinstvene sadržaje Adventa Zagreb na više od 20 lokacija u Zagrebu, ali i u Splitu, Osijeku, Rijeci i Puli

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u suradnji s tvrtkom Equinox Vision, hrvatskom razvojnom tvrtkom koji razvija platformu Equinox za laku objavu sadržaja proširene stvarnosti, omogućila je građanima Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Pule uživanje u posebno kreiranim sadržajima Adventa Zagreb.

Riječ je o autorskim ilustracijama Zorana Đukića s motivima zagrebačkih adventskih starogradskih prozora predstavljenih kroz izložbu na otvorenom pod nazivom „Virtualni božićni prozori“. Equinox ih je pretvorio u animirane i interaktivne trodimenzionalne AR (Augmented Reality) objekte koji se korisnicima iscrtavaju u proširenoj stvarnosti na ekranu njihovog pametnog telefona.

Svi koji imaju pametne telefone mogu putem besplatne aplikacije Equinox XR vidjeti trodimenzionalne ilustracije prozora i bit s njima u interakciji s njima na samoj lokaciji.

Korisnici aplikacije tako mogu »obići« riječki Korzo, splitske Prokurative i Trge Gaje Bulata, osječku Tvrđu i pulska Zlatna vrata, a u Zagrebu 20-ak lokacija, poput Trga bana Jelačića, Trga kralja Tomislava, jezera Jarun i Bundek, parka Maksimir i drugih (karta svih lokacija je dostupna ovdje: https://bit.ly/lokacijeadventazagreb2020). Dovoljno je instalirati aplikaciju s Google i Apple trgovina (link za Android: http://bit.ly/equinoxforandroid, link za iPhone: http://bit.ly/equinoxforiOS) i otići na neku od lokacija na koje su postavljeni adventski sadržaji i podijeliti svoje dojmove na društvenim mrežama.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM