NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ/ZAGREB.HR

Uređuje se SRC Svetice

U redovnim, tjednim, obilascima Gradskih četvrti na red je došla i GČ Maksimir.

Gradonačelnik je sa suradnicima krenuo u SRC Svetice gdje su prošle godine završeni radovi na uređenju dijela istočne ograde, također je uređen street workout park, a u tijeku su radovi na obnovi zelene površine i šetnice.

Ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Bernard Grebenar, rekao je da je u planu i sanacija atletske staze, izgradnja pristupne rampe i bacališta za osobe s invaliditetom, postavljanje sjenice, sanacija ograde te sadnja stabala, grmlja i trajnica. Dječji vrtić Maksimir će krajem veljače dobiti novoopremljeno dječje igralište.

Potpredsjednica VGČ Livija Butuči rekla je da su postavljeni novi koševi, golovi te je uređeno igralište. Izvođač radova je podružnica Zrinjevac, a ukupna investicija iznosi oko 1,1 milijuna kuna. Nedaleko od vrtića, na potezu Maksimirske ceste od Ulice Dragutina Mandla do Ulice Ravnice, nedavno su obnovljeni pješački hodnik i biciklističke staze. Kako se čulo, ukupna investicija iznosila je oko 780 000 kuna. Izvođač radova je podružnica Zagrebačke ceste. Pri kraju je uređenje nogodtupa u ulici Čret.

-Nogostup je potreban stanovnicima ovog dijela Dotrščine jer imamo puno pješačkog prometa, a naročito djece koji ovim putem hodaju do školskog autobusa. Novi nogostup će učiniti njihov put sigurnijim, objasnio je predsjednik Vijeća MO Dotrščina Dario Klenovšak. Investicija iznosi oko 630 000 kuna. U planu je i uređenje objekta Mjesnog odbora „Dinko Šimunović“ u Ulici Armina Srapca.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM