NAJNOVIJE 

  • KB, ZAGREB.HR

UBACI I TI za djecu s invaliditetom


Hrvatski savez košarkaša u kolicima (HSKUK) poziva sve da pokažu dobru volju i pruže podršku humanitarnoj akciji „Ubaci i ti“ za organizaciju košarkaškog susreta djece s invaliditetom „Baskin“.

HSKUK se nada podršci sponzora, a poziva i sve građane da doprinesu tom plemenitom cilju upravo povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3.prosinca.

-Iznimno nas veseli pokretanje akcije koja ističe važnost uključivanja djece s invaliditetom u redovite sportske aktivnosti. Želimo da problemi i potrebe djece s invaliditetom postanu „vidljivi“, a istovremeno poručiti djeci s invaliditetom da jesu i moraju biti ravnopravni sudionici društva. Sportska inkluzivna aktivnost je pravi početak za to. Zato ovih blagdana „ubacimo i mi” i dajmo im da sudjeluju u životu, dajmo im da budu ravnopravni“ poručio je Damjan Lisska, glavni tajnik HSKUK-a.

Akcija traje do proljeća 2021. jer HSKUK planira održati „Baskin“ čim to budu dozvoljavale epidemiološke mjere u okolnostima pandemije COVID-19.

Iz HSKUK-a podsjećaju da, prema Registru osoba s invaliditetom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj živi više od pola milijuna osoba s invaliditetom, a čak devet posto su djeca do 19 godina, odnosno gotovo 50 tisuća. Unatoč pozitivnim utjecajima koje sport ima na razvoj pojedinca, a posebice djece, porazna je činjenica da se tek dva posto osoba s invaliditetom bavi nekim sportom, ističu u HSKUK-u.Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM