NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ,

U Zagrebu više dolazaka i noćenja


Zagreb u prva tri mjeseca ove godine bilježi veći broj turista nego lani.

Brojke od oko 160.000 noćenja i 60.000 dolazaka pokazuju djelomičan oporavak u odnosu na isto raazdoblje prošle godine.

-Nadu za oprezni optimizam daje i u ljetnim mjesecima najavljen dolazak aviokompanije Ryanair te povezivanje našeg grada sa čak 12 linija prema osam država, što će sigurno utjecati na daljnji rast tzv. city break turizma, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Dodala je i kako su osmislili rješenje kojim planiraju olakšati posjet Zagrebu.

S obzirom na zahtjevna vremena u kojima se nalazimo, TZGZ je odlučila dodatno olakšati gostima posjet Zagrebu, odnosno potrebna testiranja na koronavirus te time, još jednom poslati poruku o našem gradu kao sigurnoj i odgovornoj destinaciji.

-Tako smo od proteklog vikenda omogućili testiranje za strane goste u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11. Naime, kako je vikendima testiranje u Zagrebu teže provesti, željeli smo posjetiteljima osigurati tu mogućnost i to subotom, nedjeljom, blagdanima te neradnim danima od 10 do 18 sati.

Testirati se mogu svi posjetitelji koji su u Zagrebu ostvarili najmanje jedno noćenje u komercijalnom smještaju, uz prethodnu najavu, a detaljnije informacije o ovoj usluzi dostupne su na stranici www.infozagreb.hr/korona-virus, rekla je.

U Zagrebu se planiraju događanja na otvorenom koja ne potiču velika okupljanja, već su više ambijentalna, kao i kulturna događanja koja se mogu izvesti u kontroliranim uvjetima.