NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

U Europskom domu izložba India Fest 21U povodu Dana Republike Indije, koji se obilježava 26. siječnja, otvorena je izložba India Fest 21 koja je kreativan dar Veleposlanstvu Indije u Zagrebu, indijskim građanima koji borave u Hrvatskoj te brojnim indijskim umjetnicima s kojima Likovni art dizajn centar LADICA uspješno surađuje od 2016. godine, a u kojoj suradnji dolazi do sinergije mnogih značajki suvremene umjetnosti i života.

Živimo u vremenu kompjutera i digitalnih tehnologija, u kojima su mnogi indijski građani svjetski priznati eksperti. Zbog toga je, ovim povodom, Hanibal Salvaro digitalno interpretirao 15 indijskih i 15 hrvatskih poznatih lokacija.

Vilko Žiljak koji se kompjuterima vizualno izražava više od 50 godina izradio je duo sliku, u koju je ukomponiran i lik majke Tereze. Jana Žiljak Geršak također izlaže digitalnu duo sliku, a Nada Žiljak crtež indijskih plesačica.

Iako je zgrada Europskog doma pretrpila blaža oštećenja u potresu, izložba je ipak uspješno postavljena zahvaljujući iskrenoj i dobronamjernoj potpori voditeljice galerije Europskog doma, gospođi Maji Lovrinčević te njenim suradnicima.

Izložba se može pogledati svaki dan, osim subote i nedjelje od 10 do 16 sati uz prethodan dogovor na telefon broj 01 4813 414 ili putem e-adrese: maja@europe.hr. Otvorena je do 5. veljače.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM