NAJNOVIJE 

  • KB/TEHNIČKI MUZEJ

U čast Nikoli Tesli predavanja i radioniceU povodu obilježavanja života i rada velikog izumitelja Nikole Tesle, u Tehničkom muzeju će se održati brojna predavanja i radionice 27. i 28. siječnja, a moći će se pratiti isključivo putem Facebook profila i YouTube kanala TMNT-a.

Predavanja će trajati do 45 minuta, a gledatelji će biti u mogućnosti tijekom predavanja postaviti pitanja na Facebook profil TMNT-a.

Od 1. veljače, snimke predavanja i radionice bit će dostupne na YouTube kanalu TMNT-a.

U srijeda, 27. siječnja, u 17 sati, održat će se predavanje Ostavština Nikole Tesle.

Uz pokuse u demonstracijskom kabinetu Nikola Tesla TMNT-a, na predavanju će biti riječi o bežičnom prijenosu signala, Teslinom doprinosu na tom području i tornju na Long Islandu.

Predavač: Renato Filipin, viši kustos TMNT-a i voditelj Demonstracijskog kabineta Nikola Tesla.

Istoga dana, u 18 sati, Vibor Jelić, astrofizičar s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu te voditelj laboratorija održat će predavanje Istraživenje svemira pomoću radio valova. U četvrtak, 28. siječnja u 17 sati, održat će se radionica Struji struja, a namijenjena je starijima od osam godina.

Što je struja, što je elektromotor, a što generator, sudionici/gledatelji radionice saznat će kroz prezentaciju i praktičan rad, spoznavajući osnove električne struje, princip magnetskog polja te proces proizvodnje električne energije.

Sat vremena kasnije, u 18 sati, Nina Stipetić, doktorandica na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Zavodu za visoki napon i energetiku, održat će predavanje Atmosferska pražnejnja.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM