NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ/ZAGREB.HR

Prioritet vrtići i škole


U svojim redovitim obilascima gradonačelnik Milan Bandić obišao je, sa suradnicima, Gradsku četvrt Novi Zagreb – istok i svratio u nekoliko mjesnih odbora. Ono što ga je najviše veselilo je činjenica da su završeni radovi na izgradnji i opremanju Dječjeg vrtića Zapruđe, područni objekt Središće, koji će primati 200 djece u deset odgojno obrazovnih skupina među kojima je pet vrtićkih i pet jasličkih skupina. Vrtić se prostire na 2100 m2, a procijenjena vrijednost radova je oko 37 milijuna kuna. Polazak djece u dječji vrtić očekuje se 1. ožujka 2021.

U Mjesnom odboru Središće u planu je uređenje platoa u Ulici Ivana Šibla, a početak radova može se očekivati u travnju ove godine. Procijenja vrijednost radova je oko deset milijuna kuna. U Mjesnom odboru Zapruđe završena je energetska obnova objekta Osnovne škole Zapruđe, a radovi su obuhvatili obnovu fasade, izolaciju krovišta te strojarske instalacije.

Vrijednost radova je oko 11 milijuna kuna s PDV-om. U Mjesnom odboru Dugave u planu je sanacija platoa u Ulici sv. Mateja.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Dugave Branko Premec rekao je kako se sanacijom planira zamjena betonskih žardinjera ogradom, čime bi se povećao broj parkirnih mjesta za stanare. Radovi počinju u ožujku.

Za potrebe stanovnika Mjesnog odbora Veliko Polje, u kojem svake godine značajno raste broj djece predškolske dobi, u planu je izgradnja dječjeg vrtića i osnovne škole. Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković je istaknula da se radi o vrtiću koji će primati 200 djece u deset odgojno-obrazovnih skupina i školi kapaciteta 560 učenika u 20 razrednih odjela, a u sklopu koje se planira i izgradnja trodjelne sporske dvorane.

Završetak radova očekuje se u roku od osam mjeseci od dana uvođenja u posao izvođača.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM