NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Prepoznati problemi beskućnika


Humanitarna udruga Fajter ovih dana obilježava sedam godina uspješnog djelovanja.

Mile Mrvalj, čovjek koji je i sam, na svojoj koži osjetio sve probleme beskućništva, u suradnji s mladom humanitarkom Antonellom Šantek, 2014. godine osnovao je Humanitarnu udrugu Fajter – za pomoć i brigu o beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama. Već u srpnju 2015. godine tiskali su prvi broj časopisa Ulični fajter na hrvatskom jeziku, a 2016. prvi broj na engleskom jeziku.

Članovi Udruge uspjeli su javnosti i državnim institucijama predočiti probleme beskućništva i neke od mogućih načina rješavanja njihovih problema. Organizirali su niz predavanja o problemu beskućništva u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima te okrugle stolove, seminare i radionice u kojima su sudjelovali beskućnici uz volontere i predstavnike javnih i državnih institucija.

Uz sve to, uvijek im je bila na prvom mjestu direktna pomoć beskućnicima u hrani, lijekovima, smještaju i financijskim sredstvima.

Predsjednik udruge Mile Mrvalj također je i pokretač osobite turističke ture „Invisible Zagreb“ („Nevidljivi Zagreb“) koja je privukla veliku pozornost domaćih i inozemnih medijskih kuća. Obilaskom mjesta na kojima borave i preživljavaju beskućnici tj. pokazivanjem „tamne strane Zagreba“ želio je upozoriti javnost na ljude koji su se, često, ne svojom krivicom, našli u položaju beskućnika.

Prilikom dodjele zahvalnica u dvorani Napretkovog kulturnog centra – Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Zagrebu, Mile Mrvalj je naglasio važnost svih onih koji su prepoznali problem beskućništva i svojim djelovanjem pridonijeli njegovom rješavanju.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM