NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ,

Potpisano davno prijateljstvo dvaju kazališta
Povijesnim potpisivanjem ugovora HNK u Varaždinu i HNK u Zagrebu započinje stalna suradnja dvije nacionalne kazališne kuće. Već u četvrtak, 25. siječnja na pozornici HNK u Varaždinu bit će izvedena predstava Gdje se kupuju nježnosti zagrebačkog HNK. Formalna suradnja između ove dvije nacionalne kazališne kuće tijekom povijesti nije se nikada dogodila i utoliko je ovaj događaj značajniji i veći kako za dva kazališta tako i za kulturnu scenu Hrvatske.

-Suradnja je značajna za HNK u Varaždinu ali i za HNK u Zagrebu kao i umjetnicima i gledateljima ta dva grada. Naime publika će biti u prilici vidjeti većinu recentnih predstava, koncerata i baletnih izvedbi zagrebačkog HNK u Varaždinu kao i varaždinskog HNK u Zagrebu. Mislim da je riječ o važnom događaju koji ispisuje jednu novu stranicu kulturne suradnje u kontekstu hrvatske države, rekla je Dubravka Vrgoč, intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Intendantica HNK u Varaždinu, Jasna Jakovljević izrazila je zadovoljstvo sporazumom o suradnji između HNK u Zagrebu i HNK u Varaždinu jer će tim sporazumom varaždinska i zagrebačka publika imati priliku vidjeti najbolje dramske naslove iz oba kazališta.

Ono što je posebno važno, varaždinska publika moći će vidjeti Operu i Balet HNK Zagrebu. Povijesni je kuriozitet da se još 1984. godine pokušalo sklopiti slični sporazum oko gostovanja Opere HNK Zagreb i evo nakon 37 godina smo to i ostvarili, izjavila je intendantica HNK u Varaždinu Jasna Jakovljević.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM