NAJNOVIJE 

  • KB, Foto: KB

Peticija za rekonstrukciju pruga


Lokalna inicijativa građana »Aktivni susjedi« pokrenula je 29. siječnja potpisivanje peticije kojom se traži rekonstrukcija tramvajskih pruga u Branimirovoj, Šubićevoj i Zvonimirovoj ulici.

Nakon prikupljenih 400 potpisa građana, akcija je na zahtjev stanara proširena i na Vlašku, Draškovićevu, Maksimirsku i ulicu Medveščak.

“Problem vibracija koje se prenose s tramvajskih pruga na okolne zgrade postojao je i ranije, ali se aktualizirao nakon potresa u Zagrebu 22. ožujka 2020. kada je došlo do oštećenja tramvajske infrastructure”, navode iz Inicijative.

Situacije se dodatno pogoršala nakon potresa u Petrinji 29. prosinca 2020., kojim je, kako ističu u Inicijativi, pojačan psihološki utjecaj na stanare okolnih zgrada.

Kako u dosadašnjoj komunikaciji predstavnika stambenih zgrada s upravom ZET-a stanari nisu bili zadovoljni dobivenim odgovorima, a čekanje na popravak pruge se oduljilo, krenuli su u potpisivanje online peticije i peticije po stambenim zgradama.

Predstavnici inicijative poručuju kako namjeravaju nastaviti sve dok se problem vibracija ne počne ozbiljno i sustavno rješavati. Stanari smatraju da nisu dovoljni površni i kozmetički popravci.

Uprava ZET-a je putem medija priopćila da će dio spornih tračnica uskoro biti promijenjen, što je i bilo uvršteno u godišnji plan radova.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM