NAJNOVIJE 

  • KB/ZAGREB.HR

Otvorena deseta javna garaža


Zagreb ima novu, desetu javnu garažu. U sklopu Kliničke bolnice Sveti Duh Zagrebački holding d.o.o. podružnica Zagrebparking za građanstvo je otvorila garažu, sa ukupno 477 parkirališnih mjesta na četiri etaže. Zahvaljujući gradonačelniku na viziji o potrebi gradnje ove garaže ali i svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta, ravnatelj bolnice Sveti Duh prof.dr.sc. Mladen Bušić je kazao kako bolnica sada ima na raspolaganju 477 parkirališnih mjesta, uključivo 10 punionica za električna vozila, parkirališna mjesta za hibridne automobile, obiteljski parking, kao i mjesta za parkiranje bicikala i motora.

-Garaža u sve četiri etaže ima prirodnu ventilaciju i može se slobodno podičiti titulom „zelene garaže“. Ove godine bolnica slavi 217 godina kontinuiranog rada a upravo, u godini pandemije, svjedočimo kako je upravo zdravstvo nacionalno blago i zato još jednom zahvaljujem na ovom projektu.

Garaža će osim bolnici služiti i drugim institucijama u neposrednoj blizini, a tu su tri vrtića, dom za starije i škola.

Uistinu možemo reći da smo ovim projektom riješili promet u mirovanju, zaključio je ravnatelj Bušić. Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban naglasila je kako je riječ o jednom od kapitalnih projekata Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba.

-Izgradnja ove garaže dio je većeg projekta gradnje dnevne bolnice i garaže, čija investicija prelazi 200 milijuna kuna.

Čestitajući svima na realizaciji projekta gradonačelnik Milan Bandić je naglasio kako je to prvenstveno zajednički projekt sviju koji u posljednjih 21 godinu vide da se u Zagrebu radi i stvara.

Sve ono što nas je zadesilo 2020. i nastavilo se, nažalost i početkom 2021. je za ovu upravu i mene šansa i izazov i zato nećemo stati nego idemo raditi i dalje, zaključio je gradonačelnik.


Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM