NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. Butković

Noć muzeja digitalno


Ovogodišnja Noć muzeja seli se u digitalne sfere.

U okolnostima globalne krize proteklih mjeseci izazvane pandemijom covidom 19 i razornim potresom u Zagrebu, a nedavno u Petrinji, Sisku i Glini, većina muzejskih i sličnih kulturnih događanja preselila se u digitalne kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja.

Sudjelovanje u šesnaestoj po redu Noći muzeja, prijavio je 171. sudionik, muzejska, baštinska ili obrazovna institucija, što organizatore i sudionike ovogodišnjeg digitalnog izdanja Noći muzeja, iznimno raduje i potvrđuje opravdanost kreiranja kulturnih sadržaja i komuniciranja tih sadržaja publici i najširoj javnosti i u otežanim uvjetima.

Na taj način, ljubitelji muzejskih i ostalih programa moći će u Digitalnoj Noći muzeja, 29. siječnja, od 18.00 -23.00 sati, pretraživati atraktivne sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr , kao i putem društvenih mreža, digitalnih aplikacija i stranica pojedinih ustanova.

Atraktivnosti događaja doprinijet će i HRT, koja priprema poseban program na HTV u kojima će predstaviti najatraktivnije virtualne programe i sadržaje u hrvatskim i nekim inozemnim muzejima.


Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM