NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ, Foto: MUO

MUO: 150 fotografija Amele Frankl


Izložba multimedijalne umjetnice AmeleFrankl koja nosi naziv „Dnevnik s ruba pustinje“ otvara se 2. ožujka u Muzeju za umjetnost i obrt, a predstavit će kompozicije dnevničkih foto-slika, skup fotografija i fotomontaža iz osobnog arhiva umjetnice nastale u razdoblju od 2019. do 2021. godine.

U formi dnevničkog fotografskog niza, u kojem svaka fotografija ima svoju priču i emocionalnu pozadinu, bit će izloženo oko 150 fotografija.

Riječ je o dnevničkom fotografskom zapisu fascinacije okruženjem koji je Amela Frankl započela putovanjem u Mauritaniju, nastavila po Francuskoj, te naposljetku u Zagrebu, u njenoj zagrebačkoj svakodnevici.

Kako sama umjetnica opisuje radi se o foto - dnevniku bez datuma, bez racionalizacije osjećaja i reda. Nedisciplinirano i nedosljedno. Krnje, s ispadima brzih misli, fiktivnim dijalozima i komentarima u kojima priziva omiljene grčke junake i božanstva. Kao i uvijek, tako i u ovom radu fotografski materijal je u funkciji vizualno-tehničkog supporta na kojem će ona sto, dvjesto puta pokušati započeti neku svoju priču.

Izložba će biti otvorena do 28. Ožujka.

AmelaFrankl (Zagreb 1963.) multimedijalna umjetnica, diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti (klasa F. Kulmer) u Zagrebu 1988. Godine.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM