NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ,

HNK: Premijera Revizora 12. ožujkaZa sve ljubitelje kazališta sretna je vijest da će se u Hrvatskom narodnom u kazalištu, 12. ožujka, održati premijera predstave Revizor, Nikolaja Vasiljeviča Gogolja.

Redatelj je Sergej Potapov, jedan od najnagrađivanijih ruskih umjetnika, koji se bavi kazalištem, igranim i dokumentarnim filmom. Scenografiju i kostime uradila je ruska umjetnica Julija Vetrova a dramaturginja predstave je Mirna Rustemović. U ulogama načelnika, njegove žene i kćeri nastupaju Bojan Navojec, Daria Lorenci Flatz i Iva Mihalić. Lažnog revizora Hlestakova glumi Igor Kovač. U ansamblu su Milan Pleština, Dušan Bućan, Slavko Juraga, Franjo Kuhar/Ivica Jončić, Filip Vidović, Silvio Vovk, Kristijan Potočki i Tin Rožman.

Britko i duhovito Gogoljevo remek djelo Revizor razotkriva svijet korupcije do u najsitnije detalje, dočaravajući brojne karaktere koji jedino vezama, uslugama i novcem ostaju na svojim pozicijama. Nemoral, lukavost i poniznost vladaju, a varalice to iskorištavaju, stvarajući sliku bolesnog i pokvarenog društva.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM