NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

HNK - Kazalište sa srcemHrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u partnerstvu s Hrvatskom lutrijom uspjelo je spojiti 20 osoba iz javnog života, ljubitelje kazališta i novu predstavu Revizor, dramsku inačicu kultnog Gogoljevog romana, u inovativnoj akciji za pomoć Petrinji.

Kampanjom pod nazivom Kazalište sa srcem svi navedeni pokušat će skupiti novac za popravak bolničkih uređaja bolnice u Petrinji koja su nastradala u potresu.

Kako je danas objašnjeno na konferenciji za medije svi ljubitelji kazališta moći će od 1. ožujka svakoga dana na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu licitirati za jednu od 20 poznatih osoba. Osoba koja u roku od 24 sata ponudi najvišu cijenu, te iznos uplati na poseban žiro račun, tu osobu će izvesti 25. ožujka na izvedbu predstave Revizor u jednu od loža.

- Kazalište je dužno uvijek imati zadaću preispitivanja vraćanja duga društvu, a ovakva akcija u svakom segmentu kako je postavljana vodi tome. Zaista mi je drago da smo i u ova teška vremena dali priliku za pomoći onima koji nas trebaju i danas i da omogućujemo zajedništvo jer pomoći mogu svi - kazala je intendantica Dubravka Vrgoč i izrazila zadovoljstvo što se akciji kao partner pridružila upravo Hrvatska lutrija.

Jedna od osoba iz javnog života koja se također odazvala akciji je i glazbena diva Tereza Kesovija koja je priznala da je i sama volontirala u Petrinji nakon potresa.

-Divan je osjećaj pomagati ljudima i uvijek se odazovem ovakvim akcijama. Apeliram na ljude koji imaju, ali zaista imaju financijskih mogućnosti pomoći, da pomognu. Jer neopisiv je osjećaj i ogromno zadovoljstvo kada usrećite drugog čovjeka. Dobro je činiti dobro, rekla je Tereza.

Među poznatim koji su se odazvali akciji i za čije će se društvo u loži HNK licitirati jesu Dario Šimić, Boris Jokić, Joško Lokas, Stjepan Božić, Davor Gobac, Tihomir Ladišić, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Nives Zeljković Celzijus, Domagoj Jakopović Ribafish i drugi.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM