NAJNOVIJE 

  • KB, Foto: KB

Gradonačelnik za pamćenje


Milan Bandić je rođen 22. studenog 1955. godine u Mamićima Donjim, zaseoku Cerov Dolac.

Po završetku osnovne škole upisao je 1971. gimnaziju u Grudama. Prema vlastitom priznanju, prekretnica u njegovu životu bila je 1974. godina, kada se doselio u Zagreb.

Upisao se na Fakultet političkih znanosti, gdje je studirao Općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu. Radio je kao stručno – politički radnik za ONO i DSZ u Općinskom komitetu SKH-a Peščenica. 1993. postaje tajnik GO-a SDP-a, a 1995. godine postaje zastupnik Gradske skupštine.

Predsjednik zagrebačkog SDP a postaje 1997. Godine, a samo tri godine nakon toga , 2000. postaje gradonačelnik grada Zagreba.

Milan Bandić je već duže vrijeme imao ozbiljnih problema sa zdravljem. Još 2003. godine imao je teški moždani udar. 2017. godine ugrađen mu je stent, a u lipnju 2020. bio je nakratko hospitaliziran nakon što mu je pozlilo. Imao je i plućnu emboliju i nekoliko operacija, a posljednja je bila operacija glasnica.

Umro je u 66. godini života od posljedica srčanog udara.

U auli Gradske uprave, na Radićevom trgu otvorena je knjiga žalosti. U Bužanovoj ulici gdje je živio građani pale lampione, kao i u njegovom rodnom mjestu.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM