NAJNOVIJE 

  • KB

Galerija Događanja slavi 40. obljetnicu


Izložba „Izvorno svjetlo“ mlade autorice Tamare Galović otvara jubilarni program kojime će Galerija Događanja obilježiti 40. godišnjicu ali i pokazati suvremeno lice i duh galerije danas.

Objekti – slike Tamare Galović nastaju kao meditacija o svjetlosti, refleksiji i praznini. Svjetlo, autorica tumači kao preduvjet, nulti ili konačni stupanj svijesti.

Njen pročišćeni izraz, lišen znaka ali ne i značenja, u promatraču provocira svojevrsnu meditaciju, umirenje, usidrenje koje upravo varijabilnostima svjetlosti u identičnim motivima daje uvijek drugu sliku tj. drugo refleksivno polje.

Davne 1981. godine, osnovana je Galerija Događanja u sklopu Doma kulture na Peščenici. Od svojih početaka galerija je bila vezana uz aktualnu scenu i vrijeme, bila je svojevrsni pokretač novih ideja.

Galerija je danas mjesto koje okuplja autore mlađe i srednje generacije, koji svojim radom i idejama pripadaju suvremenom likovnom stvaralaštvu.

Izložba Tamare Galović otvara se 26. veljače u 19 sati uz propisane epidemiološke mjere a moći će se pogledati do 19. ožujka, radnim danima od 10 do 21 sat te subotom od 10 do 14 sati.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM