NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

Dodijeljene nagrade za likovnu umjetnost


U Muzeju za umjetnost i obrt nedavno su dodijeljene godišnje nagrade i priznanja za postignuća u likovnoj umjetnosti u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija.

Nagradu za životno djelo za 2020. godinu dobila je Biserka Baretić Petlevski, akademska slikarica, dok je nagradu za najbolju izložbu dobila Koraljka Kovač, akademska slikarica, za izložbu „Unutrašnji prostori“ u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Fedor Vučemilović, akademski fotograf / snimatelj, nagradu je dobio za „Otvoreni fotografski koncepti“ u Galerijama Prsten i PM (HDLU) u Zagrebu.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje mlade umjetnike, a dobili su ih Vlatka Škoro, akademska kiparica i Ivan Prerad, akademski slikar.

Odbor za dodjelu likovnih nagrada HDLU-a koji je djelovao u sastavu Robert Šimrak, Zlatan Vrkljan, Ivana Jurić i Danko Friščić, posebno priznanje za doprinos likovnoj umjetnosti dodijelio je Ivici Županu i Art magazinu KONTURA.

Nagrade su svečano uručili ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i predsjednik HDLU-a Tomislav Buntak.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM