NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Do sada procijepljeno više od 30 000 Zagrepčana


Prema podatcima NZJZ Dr. Andrija Štampar u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda obavljeno je 525 testiranja na koronavirus, od čega je 13 nalaza bilo pozitivno, čulo se danas na konferenciji za medije Stožera CZGZ, održanoj u predvorju Gradske uprave.

Trenutno su u gradu Zagrebu 383 aktivna slučaja.

Zamjenica ravnatelja Zavoda Sandra Šikić navela je kako je kontaktirano 37 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 116 osoba.

Od 37 obrađenih pozitivnih osoba: 13 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 18 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za pet osoba je još u tijeku, a jedna je osoba doputovala iz Belgije, kazala je zamjenica Zavoda Šikić.

Što se tiče domova za starije te drugih ustanova socijalne skrbi nije zabilježen nijedan novi slučaj.

Pozitivan nalaz na virus potvrđen je kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te pet učenika srednjih škola.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč istaknuo je kako započinje druga faza cijepljenja građana na području grada Zagreba, na 19 gradskih punktova.

Dosada je procijepljeno više od 31 tisuće osoba - obje doze primilo je više od 13 tisuća građana, a prvu dozu zasada više od 18 tisuća ljudi.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM