PWMN daruje računala obiteljima s više djece

12.11.2020

 

 

Kako bi pomogla u smanjivanju digitalnog jaza među djecom koja nemaju adekvatni pristup računalnoj opremi i internetu te im osigurala jednake prilike za stjecanje digitalnih vještina kao preduvjeta za uspješno školovanje, rad i život općenito, udruga Professional Women’s and Men’s Network Zagreb (PWMN) pokrenula je u suradnji s partnerima inicijativu Jednake (digitalne) prilike za sve.

Projekt započinje nabavkom prijenosnih računala, osiguravanjem kvalitetnog pristupa internetu i edukacijama za djecu iz obitelji koje okuplja udruga Obitelji 3plus, a to su obitelji s troje ili više djece.

Plan je PWMN-a u sljedećoj fazi projekta obuhvatiti i djecu iz obitelji slabijeg socijalno imovinskog statusa, kao i djecu u institucionalnoj skrbi.

Iako je epidemija koronavirusa ubrzala proces digitalizacije u svim dijelovima hrvatskog društva i ubrzala stjecanje digitalnih vještina, uvođenje on line nastave ukazalo je i na zanemarenu te nedovoljno prepoznatu digitalnu podjelu među djecom.

Čak 12 posto hrvatskih obitelji ne posjeduju opremu za praćenje on line nastave i time su neka djeca u neravnopravnom položaju u odnosu na svoje vršnjake.

Među obiteljima s više od troje djece taj je postotak još veći i iznosi 18 posto, a čak 40 posto takvih obitelji zabrinuto je za dugoročnu perspektivu svoje djece u kontekstu on line nastave.

Za 150 djece iz obitelji s troje ili više djece PWMN će nabaviti 50 prijenosnih računala, osigurati internetsku povezanost te edukacije u području digitalnih vještina koje su već krenule početkom ovoga tjedna.

Inicijativu su financijski podržali Wiener osiguranje i Kraš, te Algebra koja je pripremila poseban on-line program digitalne pismenosti za djecu.

Please reload

Za Startup Factory finaliste Grad osigurao 550 tisuća kuna

30.11.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM