NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

Stipendije mladim znanstvenicama


Natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ raspisali su petnaestu godinu zaredom L’Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija.

U jubilarnoj 15. godini nove će četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja biti nagrađene pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti).

Krajnji rok za predaju natječajne dokumentacije je 4. prosinca 2020., a o dobitnicama će odlučivati Izborno povjerenstvo programa predvođeno akademikom Zvonkom Kusićem.

Nacionalni program „Za žene u znanosti“ stoga potiče izvrsne mlade znanstvenice da svojim radom dodatno istaknu svoj potencijal za mijenjanje svijeta na bolje.

Prema pravilniku natječaja, neki od uvjeta za pristup natječaju su da kandidatkinje za ovu stipendiju moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije.

O dobitnicama stipendija odlučuje Izborno povjerenstvo programa sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.

Svi detalji natječaja dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva kulture i medija: https://min-kulture.gov.hr/vijesti-8/nacionalni-program-stipendiranja-za-zene-u-znanosti-2021-20241/20241

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM