NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

"Izvan okvira" u pravim okvirima


Novi kulturno-umjetnički projekt pod nazivom „Izvan okvira“, pokrenula je Turistička zajednica grada Zagreba koji je realiziran u suradnji s kreativnim timom Nas dve – Ana Mikin i Tina Kovačiček i odabranim umjetnicima.

Projekt se bavi umjetnošću u javnom prostoru, gdje umjetnici osmišljavaju instalacije inspirirani njihovom poviješću, građom, ali i aktualnom situacijom.

Time, umjetnost izlazi iz galerija i muzeja, a njihova pročelja i prostori koji ih okružuju dobivaju novu privremenu funkciju i postaju jedinstvena galerija na otvorenome.

Svaku lokaciju uređuju pojedini umjetnici pa će street art umjetnik Boris Bare i kipar Ivo Gašparić postaviti instalaciju „Vani“ na Galeriji Gradec.

Umjetnički paviljon bit će uključen s čak dvije instalacije „Novi krajolik“ te „Privremeno zatvoreno“ koje potpisuju umjetnice Maša Barišić i Jelena Malenica, a kiparica Ida Blažičko postavit će „Hommage Bolléu“ na pročeljima MUO-a i ŠPUD-a.

-U idućih mjesec dana, do 27. studenog realiziramo jedinstveni projekt koji uljepšava i obogaćuje javni prostor, revitalizira grad te pruža posebno iskustvo umjetnosti off site – rekla je direktorica TZGZ Martina Bienenfeld.

Projekt „Izvan okvira“ se posebno osvrće i na aktualnu temu obnove Zagreba, skrećući pozornost na kulturnu ponudu grada koja je pretrpjela značajna oštećenja uzrokovana potresom.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM