NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

Veliko priznanje Muzeju čokolade


Muzej čokolade Zagreb izabran je za BIG SEE TOURISM AWARD 2020. te je također nominiran za Grand prix u kategoriji “Creative story and identity as experience”

BIG SEE platforma ima za cilj prepoznati potencijal i kreativnost u svim sferama i sektorima, od arhitekture do dizajna, umjetnosti, kulture, sporta, znanosti sve do poduzetništva.

Svake godine okuplja ljude iz kreativne industrije i poduzetništva iz svih 19 zemalja jugoistočne Europe kroz BIG SEE inicijative – nagrade, konferencije, festivale i izložbe.

Stalni postav Muzeja podijeljen je u sedam prostorija. Kretanje kroz Muzej predstavlja šetnju kroz dugačku i bogatu povijest omiljene slastice. Scenografija svake prostorne jedinice pomno je promišljena kako bi stvorila jedinstvenu atmosferu i prenijela duh određene vremenske epohe važne u povijesnom razvoju čokolade.

U službi kreiranja tog jedinstvenog osjećaja su boje, materijali, rasvjeta, mirisi, okusi kao i glazbena podloga.

Poseban naglasak stavljen je na interaktivnost pa se u stalnom postavu nalaze mjesta na kojima posjetitelji na razne načine mogu testirati svoja osjetila kroz zabavne i poučne zadatke.

Ova nagrada za Muzej čokolade osim priznanja za do sada ostvareni rad predstavlja i poticaj za daljnja stremljenja ka izvrsnosti u muzeološkom i širem društvenom aspektu

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM