NAJNOVIJE 

  • KB

U Zagrebu imamo i Antimuzej


U Zagrebu se 31. listopada otvara Antimuzej, u Bauerovoj ulici u 18 sati.

U samom središtu Zagreba bit će postavljena zbirka koju je u svojem stanu do smrti držao, postavljenu, Vladimir Dodig Trokut.

Osim toga, bit će i postava iznenađenja, te brojne zanimljive zbirke Antimuzeja.

Ovim Antimuzej trajno kao stalni muzejski postav otvara svoja vrata u Zagrebu, nakon što se ideja nažalost nije ostvarila za Trokutovog života. Preminuo je prije dvije godine.

Osim kao umjetnik, Vladimir Dodig Trokut (1949. – 2018.) bio je poznat i kao šaman, sakupljač umjetnina, galerist, muzeolog, donator, antropolog, teoretičar, predavač, publicist, autor mnogobrojnih muzejskih projekata i osnivač prvog svjetskog Anti-muzeja. Začetnik je varijante konceptualne i post-konceptualne no-umjetnosti i tvorac novih muzeoloških i umjetničkih praksi, kao i nazivlja u novoj umjetničkoj praksi i muzeologiji.

Djela mu se nalaze u svjetskim muzejima i zbirkama. Sjajan dokumentarac o njemu, jednostavnog naziva Trokut snimila je fotografkinja i redateljica Vladimira Spindler.

Spletom sumnivih okolnosti njegava se zbirka našla u smeću, ali informcija o tom sramotnom činu stigla je do aktivista OFF-a koji su spasili sve što se moglo spasiti. Zahvaljujući njima imamo novu atrakciju u gradu - Antimuzej.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM