NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Uvjerite se u moć zlata


Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu ovaj je tjedan otvorio novu privremenu izložbu u svojim prostorijama pod nazivom “Moć zlata”.

Građu za izložbu muzeju su donirale brojne institucije među kojima je Arheološki muzej u Zagrebu, Hrvatski novčarski zavod i BankaZlata.com (Saiva d.o.o.) – vodeći trgovac u Hrvatskoj specijaliziran za prodaju i otkup zlata.

Kao što samo ime govori, tema izložbe je zlato i sve što je povezano sa žutim plemenitim metalom kojeg čovječanstvo koristi tisućljećima.

Na izložbi je moguće pogledati širok spektar eksponata – od onih povezanih s rudarenjem zlata koje je u prošlosti bilo popularno u sjevernoj Hrvatskoj – do raznih predmeta od zlata poput nakita i zlatnika.

Kroz povijest gotovo su sve kulture upotrebljavale zlato kao simbol moći, ljepote, čistoće i uspjeha. Današnje kulture nastavljaju tradiciju upotrebe tog plemenitog metala kako bi obilježile svoje najznačajnije događaje: vjenčanim prstenjem, olimpijskim medaljama, nagradama poput Oscara i Grammyja, izradom novca, raspela i sakralnog posuđa. Nijedan drugi rijetki metal nije nadmašio vrijednost zlata u našem društvu.

izložba “Moć zlata” trajati će do 30. studenog, a radno vrijeme je od utorka do petka od 10 do 17 sati te subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM