NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Što moramo znati prilikom posjeta grobljima


Gradska groblja donijela su pravilnik za sigurno održavanje blagdana Svih svetih na Gradskim grobljima Zagreb, a u njemu se kaže:

Tijekom posjeta i obilaska groblja u vrijeme Dana Svih svetih, zbog očekivanog broja građana koji će istodobno boraviti i kretati se na prostoru groblja, svi posjetitelji bit će dužni i na otvorenom prostoru nositi zaštitne maske za lice, te se pridržavati međusobnog fizičkog razmaka od najmanje jednog metra. Izuzetak mogu biti članovi iste obitelji, ali ne u grupi većoj od tri ili četiri osobe.

Na svim ulazima na groblja Mirogoj, Gaj urni, Miroševac i Markovo polje boravit će redari Gradskih groblja Zagreb koji će biti zaduženi za provođenje protuepidemijskih mjera i komunikaciju s građanima.

Održavanje svete mise je planirano na posebno određenim mjestima na otvorenom prostoru uz obvezu održavanja sigurnosnog fizičkog razmaka.

Zbog teških oštećenja koja su pretrpjele mirogojske arkade tijekom potresa u ožujku, građani neće moći ulaziti u unutarnji prostor arkada, ali će moći položiti cvijeće i zapaliti svijeće na grobove svojih pokojnika uz pomoć djelatnika Gradskih groblja koji će im cijelo vrijeme biti na raspolaganju.

Sve kućice za prodaju cvijeća i cvjetnih aranžmana, svijeća i drugih proizvoda bit će propisno udaljene jedna od druge, s oznakama reda čekanja i održavanje fizičke distance, te svim mjerama zaštite, a prodavači će se morati pridržavati svih sigurnosnih mjera propisanih za trgovinu.

Gradska groblja, u suradnji s djelatnicima ZET-a, osiguravat će u sve navedene dane održavanje fizičkog razmaka na autobusnim stajalištima na Mirogoju i Krematoriju kako si se prijevoz do i s groblja odvijao neprekinuto uz sve propisane sigurnosne mjere.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM