NAJNOVIJE 

  • KB

U Kabinetu grafike Miran Šabić


Od 22. listopada u Kabinetu grafike HAZU može se pogledati izložba “Heterotopijska mjesta” renomiranog suvremenog umjetnika Mirana Šabića.

U sklopu izložbe, uz grafička ostvarenja iz serije More, Šuma, Planina predstavit će se i djela iz najnovije grafičke mape Urbana prolaznost izdana u ediciji Argola Kabineta grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Nova ostvarenja Mirana Šabića nastala su u kontekstu vizualizacija različitih aspekata fizionomija prirode i urbanih krajolika. Poveznica tih sadržajno različitih serija jest duktusno mapiranje lokaliteta i akribička projekcija stvarnih prostora nastalih u neposrednoj interakciji umjetnika s okolinom.

Grafička mapa Urbana prolaznost svjedoči o neumoljivom protoku vremena koji nagriza topose urbanog krajolika. Samobor i njegova neposredna okolica, koji su dio umjetnikova životnog okruženja, inspirirali su ga na izradu bakropisnih studija o iščezavajućim prostorima koji su pohranjeni kako u osobnoj tako i u kolektivnoj memoriji njihovih stanovnika.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM