NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

Podrška ugostiteljima


Grad je danas podržao sve zahtjeve zagrebačkih ugostitelja o mjerama za ublažavanje posljedica Covid-19 pandemije, a prateće odluke uputit će se na usvajanje na predstojeću sjednicu Gradske skupštine.

Od gradonačelnika je zatraženo oslobođenje plaćanja najamnina za prostore u vlasništvu grada, smanjenje komunalne naknade za 30 % te ukidanje poreza na potrošnju. Uz to i da se na terase mogu postaviti punktovi za pripremu i posluživanje hrane i pića te iznalaženje rješenja za formiranje dirve-in zona za preuzimanje hrane i pića.

Sastanku predstavnika ugostitelja s gradonačelnikom Milanom Bandićem nazočile su i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić te direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Pročelnica Jozić kazala je da je cilj ovih mjera očuvanje radnih mjesta naglasivši da ugostiteljstvo i obrti u Zagrebu zapošljavaju oko 50.000 ljudi. Nada se da će svi prijedlozi biti prihvaćeni na sjednici Gradske skupštine koja će se održati za tjedan dana.

Razgovaralo se i o mogućnostima za Advent, pri čemu su ugostitelji tražili da se ove godine za najam kućica ili štandova eliminira svatko tko nije ugostitelj. Advent će najvjerojatnije biti održan u smanjenom obujmu, zaključili su.

Predložene gospodarske mjere bi bile na snazi do kraja godine, a mogle bi se po potrebi i produžiti.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM