NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

Uskoro prmijera Mottadellijeve Carmen

Pred nacionalnom kazališnom kućom, HNK, uzbudljivi su dani, tjedni i mjeseci.

Ono što publika s nestrpljenjem očekuje je premijera opere Carmen Georgesa Bizeta pod ravnanjem Marcella Mottadellija u režiji Arnaud Bernarda koja će biti izvedena 23. listopada.

-Carmen je jedna od najzahtjevnijih opera uopće. Ovoga će puta biti svjedočanstvo ovih neobičnih i teških vremena. No, ne u negativnom smislu nego u energiji i buntu umjetnika u preživljavanju i snalaženju u vremenu u kojem živimo, rekla je intendantica Dubravka Vrgoč na tradicionalnom programu Ususret premijeri u zagrebačkom HNK.

Dva tjedna nakon operne premijere balet priprema poslasticu, 7. studenoga, premijeru predstave Ponos i predrasude čiju je prvotno zamišljenu premijernu izvedbu prekinuo lockdown u državi.

U međuvremenu kreće prodaja karata za omiljeni balet svih generacija, Orašar i to 2. studenoga. Svi zainteresirani, do početka studenoga, mogu kupiti i pretplatu za novu sezonu te si tako osigurati samo njihovo mjesto u kazalištu.

-Umjetnici žive od publike, mi smo tu zbog vas. Čuvajmo sebe i druge ali i nahranimo dušu umjetnošću. Naše geslo ove sezone je – Kazalište kojem vjerujem – HNK u Zagrebu, zaključila je intendantica Vrgoč.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM