NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Zračna luka sigurna za putnike


Međunarodna zračna luka Zagreb uspješno je prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 na zračnim lukama, razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka (Airports Council International – ACI World).

Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja, te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

Program je izrađen prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO Aviation Recovery Task Force Recommendations), te sukladno najboljim primjerima iz industrije.

U provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza, Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima, te dobila Certifikat: AIRPORT HEALTH ACCREDITATION, u trajanju od narednih 12 mjeseci.

-Izuzetno smo ponosni na visoko postignuće u zahtjevnom procesu provjere upravljanja svim mjerama zaštite od COVID-19 infekcije u Zračnoj luci Franjo Tuđman, zadovoljno je istaknuo Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM