NAJNOVIJE 

  • KB

Jabuka ostaje mladima


Jabuka se ne gasi, prostor ostaje namijenjen mladima i za mlade, a njime će upravljati oni koji će na javnom nadmetanju dati najbolje uvjete i najbolji program, koji će za razliku od dosadašnje prakse, u partnerstvu s Gradom i u interesu mladih i kulture mladih taj prostor voditi prema dogovorenim uvjetima, transparentno i na zakonit način, stoji u priopćenju iz Ureda gradonačelnika, a odgovor je to na brojne medijske napise u kojima se iznose neistine temeljene na stavovima sadašnjih, bespravnih korisnika gradskog poslovnog prostora na adresi Jabukovac 28.

Radi intersa javnosti Grad iznose sljedeće činjenice:

Grad Zagreb i Glazbeno scenski klub Jabuka sklopili su dana 20. lipnja 2001. Ugovor o privremenom korištenju prostora na adresi Jabukovac 28, površine 147,08 m², na vrijeme od godinu dana.

Nakon višegodišnjeg pokušaja reguliranja odnosa obzirom na istek ugovorenog roka korištenja, pokrenut je postupak iseljenja 2015., ali je i nakon toga s predstavnicima korisnika održano niz sastanaka na kojima im je Grad Zagreb nudio rješavanje zakupnog odnosa. Međutim, korisnici nisu bili spremni prihvatiti niti jedan prijedlog Grada Zagreba pa je sudski postupak radi iseljenja nastavljen. Po ishođenju pravomoćne i ovršne presude pokrenut je ovršni postupak radi iseljenja u kojem je doneseno pravomoćno rješenje o ovrsi i po sudu određen dan deložacije.

Smatramo potrebnim istaknuti da udruga nije u likvidaciji, već je nad udrugom proveden stečajni postupak, koji postupak je otvoren rješenjem suda, koji je imenovao i stečajnog upravitelja. Do stečaja nije došlo zbog radnji trećih osoba, već isključivo iz razloga jer udruga nije poslovala u skladu sa zakonom, nije održavala godišnje skupštine, nikada nije imala niti jedan otvoren račun, niti je plaćala preuzete obveze.

Na današnji dan dug prema Gradu Zagrebu s osnova korištenja prostora Jabukovac 28 iznosi gotovo pola milijuna kuna te se ovim putem, iseljenjem stečajnog dužnika, nekretnina vadi iz stečajnog postupka upravo s namjerom da se osigura nastavak kulturne djelatnosti u prostoru.

Dakle, Grad Zagreb nema namjeru zatvarati Jabuku, već iseliti udrugu u stečaju, raspisati javni natječaj i osigurati nastavak iste kulturne djelatnosti.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM