NAJNOVIJE 

  • KB

Gradonačelnik sa slabovidnim osobama


U povodu Međunarodnog dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada, upriličen je susret gradonačelnik Milan Bandića sa slijepim i slabividnim zaposlenicimaa Gradske uprave Grada Zagreba.

Nazočni su bili i njegovi brojnu suradnici

-Grad Zagreb mora biti grad jednakih mogućnosti; on i jest multietičan, multikulturalan i multikonfesionalan ali prije svega grad jednakih šansi za sve, kazao je tom prigodom gradonačelnik te najavio susret s predstavnicima Udruge slijepih Zagreb već idući tjedan, na kojem će biti riječi o izazovima i problemima s kojima se susreću slijepi i slabovidni u Zagrebu, ali i o nekim projektima koje Udruga provodi.

U Gradskoj upravi Grada Zagreba zaposleno je 17 slijepih i slabovidnih osoba od kojih su 12 namještenici dok je pet službenika.

-Hvala Vam što ste nam dali šansu i što se i mi ovdje osjećamo kao ljudi, zajednička je poruka zaposlenika koji su posebice istaknuli činjenicu kako Grad Zagreb zapošljava i visokoobrazovane slijepe i slabovidne osobe koji su inače teško zapošljiva skupina te pozdravili inicijativu da ovakvi susreti postanu tradicija.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM