NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

Gdje se kupuju nježnosti


Pobjednica Natječaj za suvremeni dramski tekst što ga je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pokrenulo u studenome 2019. godine je Monika Herceg sa tekstom Gdje se kupuju nježnosti.

Ta je drama proglašena najboljom, između 166 pristiglih dramskih tekstova, jednoglasnom odlukom ocjenjivačkoga suda Drame HNK koji čine intendantica Dubravka Vrgoč, ravnatelj Drame Ivica Buljan i dramaturginja Mirna Rustemović.

-Zaista sam se zaljubila u dramu, kao i prije u poeziju, izvan pameti i počela i pisati. Uvijek kad čovjek pronađe neku novu ljubav, to je već samo po sebi veliko veselje, a još ako se dogode ovakve prilike da ta ljubav može odmah zaživjeti na pozornici, onda je možda riječ i o čudu, rekla je Monika Herceg.

Intendantica Dubravka Vrgoč zadovoljna je odazivom pisaca različitih generacija i opredjeljenja. Osobito veseli što je bilo vrlo mnogo mladih pisaca, što govori o budućnosti teatra, i zahvalni smo svakoj osobi koja se prijavila na natječaj, zaključila je intendantica HNK u Zagrebu.

Drama Gdje se kupuju nježnosti Monike Herceg planira se izvesti na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu 2021. godine.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM