NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

ARCA od 15. do 17. listopada


U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagreb, od 15. do 17. listopada bit će otvorena 18. Međunarodna izložba inovacija ARCA.

Na izložbi će se predstaviti više od 200 izlagača s inovacijama i novim tehnologijama iz gotovo svih područja ljudskog rada, a značajno mjesto inovatorskog događaja zauzimaju inovacije mladih autora, učenika srednjih tehničkih škola kao i studenata hrvatskih sveučilišta.

Poseban program za učenike srednjih škola pripremljen je i u obliku STEAM radionica izrade robotskih kolica s daljinskim upravljanjem te izrade igrače konzole Nibble.

Na posebnom djelu izložbe Inventions VS Corona bit će predstavljena najbolja rješenja s natjecanja kojeg je organizirala Međunarodna federacija udruženja izumitelja i izuma (IFIA) kako bi motivirala stvaranje izuma i inovacija koje pomažu u borbi protiv koronavirusa.

Na ovogodišnjoj izložbi Nacionalna i sveučilišna knjižnica će se predstaviti sa SMART sustavom Smart Library NSK, a djelatnici Knjižnice na izložbi će prezentirati i rad Digitalnoga laboratorija NSK.

Osim brončanih, srebrnih, zlatnih medalja te najznačajnije Grand Prix nagrade, po prvi puta dodjeljuje se i WIPO nagrada koju dodjeljuje Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO).

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM