NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

U Sesvetama radno


U redovitom obilasku gradskih četvrti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima obišao je Gradsku četvrt Sesvete.

U Mjesnom odboru Centar pri kraju su radovi na energetskoj obnovi objekta Područnog ureda Gradske uprave vrijednosti 5,7 milijuna kuna. Kako je objasnio gradonačelnik Milan Bandić riječ je o projektu „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ (25 objekata - škole i vrtići, domovi za starije i nemoćne, domovi zdravlja, objekti kulturnih centara, zgrade područnih ureda Gradske uprave i dr.) koji se sufinanciraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Filip Čurko iz Gradskog ureda za energetiku rekao je kako će ovom obnovom zgrada iz energetskog razreda G prijeći na energetski razred A+, a ušteda na energentima bit će čak 90 %. Obišao je i radove na sanaciji Crkve Svih Svetih gdje su u tijeku konzervatorski radovi te radovi na hidroizolaciji, a za što je osigurano milijun kuna. -Ova je Crkva glavno obilježje Sesveta. Nadam se da ćemo završiti sljedeće godine i da će zasjati kako bi bila na ponos Sesveta, rekao je predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić. U Mjesnom odboru Gajišće obišli su tržnicu Sesvete na križanju Bjelovarske i Varaždinske ulice. Trenutno je u tijeku izrada projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole dok se u prosincu očekuje izrada glavnog projekta.

-Očekujemo da bi radovi trebali biti gotovi do proljeća sljedeće godine, naglasio je Kezerić. U Mjesnom odboru Sesvetska Sopnica planira se i projektira uređivanje prostora sajmišta gdje bi se stavila nova asfaltna podloga, instalacije za vodu i kanalizaciju, nove kućice za ugostitelje te pozornica.

Zadnja lokacija obilaska bila je Župna crkve Blažene Djevice Marije Anđeoske gdje je Vijeće GČ Sesvete zajedno s Vijećem GČ Donja Dubrava osiguralo sredstva za nabavu i montažu sustava hlađenja u crkvi.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM