NAJNOVIJE 

  • K.BUTKOVIĆ

ZICER među deset najboljih


ZICER - Zagrebački inovacijski centar izabran je u finale prestižnog natjecanja InnoVision Ecosystem Awards koje će se 13. listopada 2020. održati u Tel Avivu – središtu svjetske startup nacije.

Zahvaljujući inicijativi i nominaciji Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj ekosustav Grada Zagreba - ZICER u konkurenciji 50 inovativnih ekosustava iz 41 zemlje svijeta s 4 kontinenta izabran je među 10 najboljih. Sada se natječe za titulu najboljeg svjetskog startup ekosustava.

Riječ je o ekosustavu s 25-ogodišnjom tradicijom iza kojega stoji Grad Zagreb, a koji je po mnogim parametrima specifičan. ZICER povezuje sustave koje često dijeli veliki jaz - gospodarsku i akademsku zajednicu. Nizom uspješnih projekata dokazuje kako je transfer tehnologije i znanstvenih dostignuća u gospodarstvo moguć.

-U ZICER-u smo uspjeli stvorili ekosustav koji povezuje sveučilišta i gospodarsku zajednicu. Zajedno s Gradom Zagrebom promoviramo inovativnu javnu nabavu, kreirali smo i plasirali i inovativne modele financiranja, a naši vrhunski laboratoriji služe za razvoj i testiranje globalno konkurentnih proizvoda. U utorak, 13. listopada dat ćemo sve od sebe da još jednom dokažemo naš potencijal! – kaže Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

-Ova nominacija potvrđuje da u pristupu razvoju startupova idemo u pravome smjeru. U ZICER-u sveobuhvatnu podršku za razvoj u ovom trenutku prima stotinjak startupova. Ove godine za bespovratnu podršku Startup Factoryja iz Gradskog proračuna izdvojili smo 550 000 kuna. – kaže Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

-Pamet koja se nalazi u ZICER-u može pokrenuti naše gospodarstvo. – izjavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba komentirajući vijest o nominaciji.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM