NAJNOVIJE 

  • Tekst: K. BUTKOVIĆ

Proširenje Dječje bolnice Srebrnjak

Dječja bolnica Srebrnjak s današnjim datumom objavila je otvoreni postupak javne nabave za izradu izvedbenog projekta i izvođenje radova izgradnje nove zgrade Dječjeg centra za translacijsku medicinu (CCTM).

Ovime je trenutno najveći regionalni infrastrukturni projekt iz područja znanosti i zdravstva ušao u iduću fazu provedbe, a ukupna procijenjena vrijednost navedene nabave u neto iznosu je 164.536.039,37 kuna. Cjelokupan iznos navedene faze projekta će biti financiran iz EU fondova, stoji u priopćenju Dječje bolnice Srebrnjak.

Dovršetkom projekta te izgradnjom i opremanjem nove zgrade koja će biti funkcionalno povezana s postojećom zgradom Dječje bolnice Srebrnjak omogućit će se provođenje organizacijske reforme Dječje bolnice Srebrnjak iz pedijatrijske bolnice u klinički istraživački centar i polikliniku specijaliziranu za dječje bolesti, što će omogućiti jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije (IRI) te suradnju znanosti i industrije na interdisciplinarnim istraživanjima.

Nova zgrada trebala bi biti završena početkom 2023. godine.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM