NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

MiniPolis - mjesto gdje mali uče biti veliki


U Hrvatsku je stigao MiniPolis, interaktivni edukativni tematski park u Radničkoj 1A, namijenjen djeci od dvije do 12 godina. Ovdje mali napokon mogu biti veliki.

Prilikom otvorenja u veselom društvu maskota MiniPolisa, djeca su otkrila što žele biti kad narastu, te koliko im je zanimljivo otkrivati različita zanimanja. Tu su, u pravom malom gradu, kroz igru, na siguran i prilagođen način, djeca u prilici upoznati svijet odraslih, brojna zanimanja s kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Igrom kroz više od četrdeset tematskih kućica djeca s veseljem preuzimaju uloge odraslih, otkrivaju posebnosti za više od pedeset zanimanja te ispunjavaju svoje snove posjetom trgovini ili zračnoj luci, otkrivaju kako je to raditi za blagajnom, u pošti, veterinarskoj ordinaciji, novinarskoj redakciji ili u televizijskom studiju.

- MiniPolis jedinstveni je novi edukativni sadržaj za djecu u Hrvatskoj, pravi je mali grad s trgom i ulicama koji se prostire na površini od 1000 m2, a otvaranjem MiniPolisa i Zagreb se pridružuje brojnim europskim i svjetskim metropolama gdje postoje ovakvi i slični koncepti dječjih tematskih parkova, mini gradova - istaknula je Katarina Milković, zamjenica pročelnika u Gradskom uredu za obrazovanje.

Uz samostalnu igru u pratnji odrasle osobe djeca osim kroz igru u ovom hvale vrijednom projektu moći uživati i u brojnim radionicama, te MiniPolis odabrati za mjesto nezaboravne rođendanske zabave za djecu jer vas tamo očekuju i tri uzbudljive tematski uređene rođendaonice.

MiniPolis nije zaboravio ni na one najmlađe, pa je tako za djecu mlađu od dvije godine osmišljen BabyPolis, posebno dizajniran i opremljen kutak s didaktičkim i edukativnim sadržajem za bebe.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM