NAJNOVIJE 

  • Tekst: K. BUTKOVIĆ

Bandić: Imamo sredstva za kapitalne projekte


Osim što će novaca biti da za obnovu, koronu i one ljude koji su manje oštećeni u poplavi, bit će novaca i za kapitalne projekte, najvio je gradonačelnik Milan Bandić.

-Novaca će biti i za Jarunski most i za produženu Branimirovu i za uređenje Trga dr. Franje Tuđmana, javnog prostora, i za uređenje atletskog igrališta na Sveticama i još neka dva-tri projekta s kojima ćemo ovih dana izići u javnost.

Bandić je najavio da će sljemenska žičara biti gotova prije skijaške sezone.

-Nigdje se ne žurimo, a nismo odustali još da dio toga isfinanciramo europskim sredstvima, što je u tijeku. Korona je napravila svoje, tri i pol, četiri mjeseca ljudi iz Doppelmayra, iz Austrije, nisu mogli doći u Zagreb, a nećemo ništa napraviti da ne daj Bog nešto se dogodi kad pustimo gondole u probnu vožnju za desetak dana ili kad uporabnu dozvolu izdamo polovicom 11. mjeseca i pustimo žičaru u puni pogon.

Zaključio je da radovi na žičari idu svojim tijekom, ali da na žalost nisu mogli utjecati na koronu i ljude koji su dobili na javnom nadmetanju opremu od 111 milijuna kuna, a to je najbolja tvrtka na svijetu – Doppelmayr, iz Austrije.

Povod za gradonačelnikove izjave bio je upit novinara o padu kreditnog rejtinga Grada Zagreba.

-Do pada je došlo, jer 900 milijuna kuna ide za nerazvijene, u Fond za izravnanje, objasnio je na kraju.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM