NAJNOVIJE 

  • KB

Budimo borci protiv koronavirusa


“Borci protiv koronavirusa” nova je kampanja Grada Zagreba kojom se želi ukazati na prevenciju kao ključnu mjeru za sprječavanje širenja zaraze koronavirusa.

- Ovo radimo kako bismo kroz edukaciju i stalan podsjetnik sugrađanima ukazali što da rade i kako se trebaju ponašati da bi bolje i kvalitetnije živjeli - rekao je na predstavljanju kampanje Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Istaknuo je da se građani nedovoljno pridržavaju preporuka Nacionalnog stožera. Dnevna stopa incidencije u Zagrebu je sada 55,8, sa čime nisu zadovoljni, a sedmodnevna 28,1.

Plakati s porukama o redovitom pranju ruku, obaveznom nošenju zaštitne maske, pridržavanju fizičkog razmaka od dva metra kao osnovnih smjernica za sprečavanje epidemije bit će postavljeni na više od 1615 plakatnih mjesta.

Dvjesto plakata i digitalnih ekrana bit će postavljeno u zdravstvene čekaonice, domove zdravlja, poliklinike i bolnice.

U predvorje i hodnike obrazovnih ustanova, vrtića, fakulteta i obrazovnih centara bit će postavljeno 290 plakata, u tramvaje i autobuse 1000 plakata te u predvorja velikih poslovnih zgrada 100 plakata.

- Mjere nisu kazna, već su jedini način da pobijedimo ovog nevidljivog i nimalo milosrdnog neprijatelja - poručio je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će u sklopu kampanje biti tiskano još oko 100.000 letaka za svaki ugostiteljski objekt i obrtničku radnju u Zagrebu.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM