NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

Kijev - Zagreb dva puta tjedno


Vodenim pozdravom u Zračnoj luci Franjo Tuđman obilježen je dolazak novog zrakoplovnog prijevoznika Windrose airlines na liniji Kijev-Zagreb-Kijev.

Zrakoplovna kompanija Windrose airlines prva je koja će, u novijoj povijesti Hrvatske i Ukrajine, izravnom linijom povezivati glavne gradove Kijev i Zagreb.

Prigodna svečanost u povodu inauguracijskog leta održana je u prostoru međunarodnog odlaska Zračne luke Franjo Tuđman na kojoj su nazočili: Oleksii Reznikov, potpredsjednik Vlade i ministar za pitanja reintegracije privremeno okupiranih teritorija Ukrajine; Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta RH te Vasyl Kyrylych veleposlanik Republike Ukrajine u Republici Hrvatskoj sa suradnicima.

U ime domaćina Međunarodne zračne luke Zagreb, dobrodošlicu kompaniji Windrose zaželio je član Uprave MZLZ d.d., Julien Pierre Coffinier: Ovo je prvi put u novijoj povijesti Ukrajine i Hrvatske da su Kijev i Zagreb povezani izravnim letom. Sretni smo što su naši zajednički napori rezultirali današnjim dolaskom nove kompanije i otvaranjem nove destinacije i to u vrijeme velike krize u zračnoj industriji uzrokovane pandemijom.

Nikolina Brnjac, aktualna ministrica turizma i sporta: Današnji novi zračni most koji nas povezuje, ne predstavlja početak već potvrdu prijateljstva dviju zemalja. Danas uspostavljena zračna linija doprinosi lakšem dolasku turista, ali i gospodarskoj suradnji, investicijama i predstavljanju najboljeg što Ukrajina i Hrvatska imaju za ponuditi.

Windrose airlines će Kijev i Zagreb povezivati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, zrakoplovom Embraer ERJ-145 kapaciteta 48 sjedala.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM