NAJNOVIJE 

  • KB

Obilježen Svjetski dan školskog mlijeka


Hrvatska mljekarska udruga u suradnji s Gradom Zagrebom (Gradskim uredom za obrazovanje, te Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo) i ove je godine organizirala obilježavanje „Svjetskog dana školskog mlijeka“. Svjetski dan školskog mlijeka u svijetu se tradicionalno obilježava posljednje srijede u rujnu, a svrha je skrenuti pozornost javnosti na potrebu uvođenja mliječnog obroka u školske jelovnike.

Prvi Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u rujnu 2000. godine i postao godišnja manifestacija koja se obilježava u brojnim zemljama diljem svijeta.

Obilježavanje Školskog dana mlijeka služi da se postave snažni temelji za zdrav i kvalitetan razvoj naše djece, da ih ohrabrimo i potaknemo na konzumaciju mlijeka i drugih zdravih mliječnih proizvoda i na taj im način omogućimo bolje praćenje nastave, veću koncentraciju i svježinu koja im je potrebna za obavljanje svakodnevnih obveza, ali i za sport i igru.

Danas, kada živimo u svijetu brze i nezdrave prehrane, mlijeko i mliječni proizvodi mogu biti i odlično oruđe u borbi protiv pretilosti koja se sve češće javlja i kod djece školske dobi. Ove godine, povodom Svjetskog dana školskog mlijeka, zbog epidemiološke situacije nije održana tradicionalna manifestacija na Bundeku, već je svim učenicima I. razreda osnovnih škola s područja Grada Zagreba podijelili prvu slikovnicu o siru “SIROLANDIJA”, autorice doc.dr.sc. Marijane Blažić iz Veleučilišta u Karlovcu. Na farmi mliječnih krava Pa-vita d.o.o., najvećeg zagrebačkog proizvođača mlijeka održana je konferencija za medije gdje je promovirana slikovnica koju će dobiti svaki prvašić te je dan naglasak na konzumaciju mlijeka i mliječnih proizvoda i njihovu vrijednost u prehrani naše djece.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM