NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Komedija nas čeka

Koncertnom verzijom operete ‘Grofica Marica’ u petak, 2. listopada, Kazalište Komedija ponovo otvara svoja vrata nakon saniranih šteta od potresa i uz primjenu propisanih epidemioloških mjera, a do konca godine teatar na Kaptolu najavljuje bogat reprizni program i jednu premijeru.

Kako stoji u najavi nove sezone, u Kazalištu Komediji od početka rujna počele su probe predstava s repriznog repertoara, koje će na rasporedu biti od listopada.

Kapacitet dvorane, odnosno, broj ulaznica u prodaji znatno je manji od punog kapaciteta dvorane (oko jedna trećina od ukupnog broja sjedala), a pojedine predstave bit će malo prilagođene kako bi i glumci i cijeli ansambl bili što sigurniji.

-Upravo zato je i opereta E. Kálmána ‘Grofica Marica’, s kojom Komedija otvara sezonu, prilagođena te će biti izvedena u koncertnoj verziji. No, to ne znači da će publika biti zakinuta za pravi glazbeno-scenski doživljaj, jer je Lada Kaštelan napravila dramaturšku, a redatelj Ozren Prohić scensku prilagodbu, napominju iz Komedije.

Osim koncertne ‘Grofice Marice’, u listopadu su na rasporedu gotovo sve predstave iz prošle sezone, ‘Zaljubljeni Shakespeare’, ‘Brat bratu’, ‘Mamma Mia!’, ‘Tulum u samostanu’, ‘Revizor’, ‘Čarobni Broadway’ i ‘Legenda o svetom Muhli’, te dvije predstave koje su do sad igrale u Jazz&Cabaret klubu Kontesa a od sad će igrati na Komedijinoj pozornici na Kaptolu, ‘39 stepenica’ i ‘Najstariji zanat‘.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM