NAJNOVIJE 

  • KB

Informatičari zlatnoga sjaja


Sva četiri učenika na ovogodišnjoj 32. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – International Olympiad in Informatics koja se ove godine održala online, u Singapuru, osvojili su sjajna odličja: zlato Patrick Pavić, srebro Dorijan Lendvaj i Krešimir Nežmah ( svi iz XV gimnazije, Zagreb) te broncu Martin Josip Kocijan iz Čakovca.

Hrvatska je, zahvaljujući njihovom znanju, zauzela zavidno 10. mjesto u ukupnom poretku, u konkurenciji 347 natjecatelj iz 87 zemalja.

-Posebno nas raduje osvajanje zlatne medalje, prve nakon 2012. godine, čime se broj osvojenih zlatnih medalja popeo na 12. Za malu zemlju poput Hrvatske to je vrlo velik uspjeh.

Također vrijedi napomenuti da je samo dvadesetak zemalja na svijetu osvojilo više zlatnih medalja od nas i manje od petnaest zemalja osvojilo ukupno više medalja od Hrvatske. Sve one u pravilu su puno veće i mnogoljudnije od Hrvatske i puno više izdvajaju za obrazovni sustav nego ostale zemlje, stoji u objavi Hrvatskog saveza informatičara (HSI).

Stručni voditelji reprezentacije bili su Ivan Paljak i Marin Kišić, a u organizaciji nastupa još su sudjelovali Matej Ferenčević i Alenka Dogan Capan. Odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio je Krešimir Malnar.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM