NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

Animafest - za veliku i malu djecu


Program za djecu i mlade Animafesta Zagreb 2020, koji počinje 28. rujna, najvećim dijelom održat će se u dvorani Kinoteke, a uslijed novih okolnosti filmovi iz konkurencije moći će se pogledati i online.

Za dječju publiku namijenjeno je Natjecanje filmova za djecu, Obiteljski program s dugometražnim filmovima i tematskim kratkim selekcijama, radionica optičkih igračaka u Medijateci Francuskog instituta te besplatni programi smješteni u zagrebačke kulturne centre, kao i projekcije u kinu Metropolis MSU-a i Uraniji.

Ukupno 41 film ove konkurencije nudi priče o prijateljstvu, obitelji, mašti, ljubavi, hrabrosti, povjerenju, sjećanjima i putovanjima, stoji u najavi programa, koji će se održati u Kinoteci 2. i. 3. listopada u prijepodnevnim satima.

Obiteljski program počinje već u subotu 26. rujna u Kinu Metropolis MSU-a dugometražni filmom "Slavna invazija medvjeda na Siciliju" Lorenza Mattottija.

Isti dan u Kinoteci je na programu besplatni "Animafest predstavlja: Zvjerke u gostima", za djecu stariju od četiri godine.

Dugometražni film, "Putovanje jednog princa" Jean-Françoisa Laguioniea, igra 3. listopada u Metropolisu i Kinoteci, a u suradnji s Kino.hr i u Plaškom te Dugoj Resi.

Kratkometražne selekcije pod naslovima "Veseljaci i pustolovi" i "Festival francuskog animiranog filma: igre i trice" u središtu su Obiteljskog programa.

Najbolji filmovi 11. VAFI-ja, međunarodnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin, kao i izbor filmova za djecu i mlade 3. i 4. listopada dolaze u kulturne centre Travno, Dubrava, Sesvete, Maksimir i Trešnjevka u sklopu besplatnog programa Animafest u Vašem kvartu.

Radionicu optičkih igračaka za djecu u Medijateci Francuskog instituta vodit će u subotu 3. 10. od 11:30 do 13:00 sati Antonija Veljačić, uz obaveznu prijavu na: radionice@institutfrancais.hr, najavili su organizatori.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM