NAJNOVIJE 

  • KB

Uskoro 2. Zagrebački festival crteža


Službeno otvorenje 2. Zagrebačkog festivala crteža, održati će se u petak, 2. 10. 2020. u 12 sati u InArt galeriji (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb).

Festival će za posjetitelje biti otvoren od 2. do 4. 10., svaki dan od 12 do 17 sati, a održat će se uz financijsku podršku Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu Zagreb.

Na pratećoj izložbi 2. Zagrebačkog festivala crteža sudjeluju mnoga poznata imena: Vedran Bukovina, Antonija Cesarec, Suzana Gajdek, Krešimira Gojanović, Karla Horvat i mnogi drugi.

Program festivala predviđa i razgovore i druženja sa umjetnicima (u petak, 2. listopada od 12 do 14 sati u prostorima InArt galerije), radionica crtanja stripa, plakata i slikovnica ( također u petak, 2. 10. od 14 do 17 sati, a na njoj će polaznici dobiti predloške strip tabli, na kojima će kreirati kratke strip forme).

Mlađi polaznici uz pomoć voditelja radionica moći će crtati i svoju dječju slikovnicu i plakat sa temama prilagođenim njihovom uzrastu.

U subotu, 3. listopada od 12 do 17 sati na rasporedu su dvije radionice, po izboru svakog polaznika.

U nedjelju, 4. listopada od 12 do 15 sati održati će se ”Crtačke konzultacije”, na koje građani i njihova djeca, kao i različiti umjetnici mogu donijeti svoje crteže, te razgovarati sa voditeljima kreativnih radionica kako da ubuduće razvijaju svoje crtačke vještine, upoznaju nove materijale i pristupe.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM