NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

Dva priznanja za film o Zagrebu


“Zagreb Loves You”, film Turističke zajednice grada Zagreba osvojio je dva važna priznanja na nedavno održanom festivalu turističkog filma u Turskoj te Silafestu, festivalu turističkog i ekološkog filma u Srbiji. Riječ je o posebnim nagradama stručnih žirija koji su prepoznali ovaj film koji, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih spotova, pokazuje cijeli spektar emocija koje su Zagrepčani proživjeli, prije točno šest mjeseci, 22. ožujka, kada je naš grad pogodio razoran potres.

Direktorici Turističke zajednice grada Zagreba, dr.sc. Martini Bienenfeld, obje su nagrade uručene na International Tourism Film Festivalu u Turskoj, koji je i jedini festival takve vrste koji se održao uživo, uz najstrože epidemiološke mjere.

-Film „Zagreb Loves You“ kreirali smo u suradnji s redateljicom Martinom Miličević u trenutku kada je naš grad bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom. Stvorili smo netipičan film jer smo željeli zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana, u periodu kada smo i sami mislili da živimo scene iz nekog američkog filma katastrofe, rekla je Martina Bienenfeld.

Osim spomenutih nagrada, vrijedno priznanje Zagreb je osvojio i u poslovnom kontekstu. Točnije, na kongresnoj burzi Conventa koja se održala početkom rujna, Zagreb je osvojio Meetings Star L nagradu za najbolju kongresnu destinaciju koja može ugostiti 2.000 sudionika, što dodatno potvrđuje i rang na ljestvici organizacije ICCA (International Congress and Convention Association). Naime, ICCA-ina ljestvica kongresnih gradova za 2019. godinu ima ukupno 424 mjesta, a, u usporedbi s 2018. godinom, naš grad je ostvario skok za čak 20 mjesta te se nalazi na 48. mjestu.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM